Siirry pääsisältöön

Keittiöremontti vol 3 syksy 2017

Ostin keväällä uuden kämpän kun halusin vähän (oikeesti vähän) isompiin neliöihin. Edes kaksioon :D 38 neliötä löytyi kaksion muodossa omalla pihalla! Asunto oli ollut vuokralla 6 vuotta ilmeisesti henkilöllä jolla ei ollut viherpeukaloa yhtään. Pihan transformaatiosta lisää myöhemmin.
Nyt keittiöön!

Keittiö oli remontoitu 90-luvulla ja siinä oli aika pahoja puutteita. Työtason puolella ei ollut työtasovaloa eikä yhtään sähköpistoketta. Liesi oli uudempi keraaminen, mutta induktio sen olla pitää. Ovet aukeili vääriin suuntiin ja osa repsotti. Varmasti ovien, koneiden ja tasojen päivityksellä olisi päässyt pitkälle ja sitä kovasti harkitsinkin, mutta monta ongelmaa olisi tullut vastaan (liian matala välitila, kaakeleita 2 kerrosta kaventamassa työtasoa, pistorasian puute yms)
3 IKEA kyökkiä raksanneena meinasin jatkaa samalla linjalla, mutta kilpailutin kuitenkin. Pitkällisten neuvottelujen jälkeen päädyin ostamaan keittiön kalusteet Gigantista (Gigantti epoq), sillä hinta oli abt sama kuin IKEAssa ja Gigantista sai 30cm leveän laatikoston. Keittiön mitat ovat niin naftit, että jopa tuo 10cm extraa verrattuna 20cm kaappiin on iso asia.

Tilasin keittiön elokuun alussa ja toimituspäivä 15.9. Katsoin juuri että viestiketjussa on 21 meiliä Gigantin myyjän kanssa eli tulihan ehkä liikaakin veivattua detskuja. Ei kovin LEANia.
Kodinkoneet kilpailutin rankalla kädellä ja ostin ne Virosta e-kodinkoneet verkkokaupasta. Konemalleja, hintoja yms vertailin paljon. AEG induktiotaso oli se tärkein juttu: rosterikehyksellä ja liukukytkimillä on ISO merkitys käytettävyydessä. Jääkaappi Samsung, uuni Electrolux, tiskari Electrolux ja liesituuletin AEG.
Keittiön hinta: Gigantti himpun alle 2000e, kodinkoneet 1880e, saareketaso Bauhausista noin 300e ja allas IKEA 84e. Kokonaisuudessaan rahaa meni noin 6400euroa koko keittiöremonttiin.
Säästin paljon ottamalla saareketason ja altaan muualta kuin Gigantista. Työlästä mutta budjetin kannalta tärkeää.

Keittiö purettiin 8.-10.9.
Vanha keittiö:



Purkutyöt meni todella näpsään. Myin vanhan keittiön hintaan 50e ja ostaja tuli purkamaan sen avuksi. Naputtelin vanhat kaakelit irti ja levitin seinään vesieristeen. Kaakelia oli tosiaan 2 kerrosta ja alimmat olivat alkuperäiset. Heinäkuussa ennen koko urakkaa kävi Asbestos.fi tutkimassa ettei ollut asbestia laastissa tai muualla. Tulokset oli puhtaat kuten voi olettaa 1984 rakennetussa talossa olevan.

Gigantin keittiö saapui 15.9. ja meinasin vaipua epätoivoon laatikkomäärän suhteen :D Pari jälkitoimitusta tuli muutaman viikon kuluttua, peitelevyjä ja sokkelit.



Gigantin epoq- keittiön ohjeistus tulee yhdessä raamatussa, osille ei siis ole erikseen ohjeita kuten IKEAlla. Aloitin kasaamalla jääkaapin yläkaapin väärinpäin. Raamatussa olisi aika paljon korjattavaa, ohjeet hiukan epäselvät ja kuvat välillä väärin. Ei naurattanu kasatessa, mutta jälkeenpäin ajateltuna onneksi maalaisjärjellä pärjää pitkälle ja toisaalta kokemusta näistä hommista on jo runsaasti.

Saarekkeen olohuoneen puoleiset kaapit piti kaventaa, jotta soffa mahtuu ja ovet aukeaa. Teetin uudet lasihyllyt mittojen mukaan LasiMasissa Malmilla. Nopea toimitus ja järkevä hinta. Sympaattinen palvelu kaikenlisäksi :)

Työtasot on 40mm paksua massiivitammea ja tilasin Cepi Oy:n laittamaan ne paikoilleen, koska tiesin että oma huolellisuus ja voima ei riitä siihen hommaan. Tammi on epätoivoista työstää halpistyökaluilla. Nätisti meni paikoilleen, vaikka mitoitus oli todella tiukka kaikille osille.
Laatat löytyi Bauhausista ja laatoituksen tein itse. Käytin ekaa kertaa Kiillon kaakeliliimaa ja se oli ihan kelvollista tavaraa näin pieneen työhön. Sai pienen purkin ison laastisäkin sijaan mikä oli kiva.





Massiivitammitaso joka tuli Gigantista oli normisävyisen tammen sijaan "antiikkitammi". Vakiotaso kyseessä, ei mittatilaus. Ihmettelinkin kun pakettia avasin että ompa tummaa tammea. Kysyin hintaa myös saarekkeelle mutta myyjän mukaan sauvaleveys ja sävy on eri ja lisäksi hinta olisi ollut yli 500e 90cm leveälle ja 160cm pitkälle saarekkeelle. Bauhausista sain sen työstettynä 300 eurolla. Ostin Osmocolorin antiikkitammi-vahan ja käsittelin tason jolloin ne tasot nyt näyttää parilta. Tasot sai muutenkin monta kerrosta Osmon TopOilia pintaan, se on ihan parasta tavaraa :)

Sähköt keittiöön hoiti Sähköurakointi Vehkanen Oy tästä kulmilta, homma hoitui oikein mallikkaasti kohtuuhinnalla ja suosittelut heille. Asensin itse LED nauhaa työtasovaloksi ja yläkaappien yläpuolelle tunnelmavaloksi. Tuttuun tapaan LEDnauhat suoraan Kiinasta ilman välikäsiä. Katossa on Aarikan Reitti-kattovalaisin vaaleanpunaisena.

Kun olin jo loppusuoralla ja tavarat kaapeissa niin totesin että piru vie kaikki tavara ei mahdu. Viinilasit yms oli vielä laatikoissaan lattialla, kääk!
Nopea tilanteen evaluointi ja IKEAan ostoksille. Metrin korkea seinäkaappi lasihyllyillä sopi täydellisesti oudon hormin viereen:



Muutama huomio Gigantin Epoq- keittiötä harkitsevalle:
- veivaa hintaa ja neuvottele tiukasti. Gigantilla on ns hintatakuu eli jos löydät jostain Suomesta edullisemman niin myyvät vähintään samaan hintaan.
- rungot vakiomittaisia syvyyden ja leveyksien suhteen eli et ole naimisissa Epoqiin vaikkapa altaan suhteen. Itse ostin IKEAn altaan 84e versus tarjottu Stalan allas 850e. Hanan sain Gigantista edullisimpaan mahdolliseen hintaan kun neuvottelin. Pointsit siitä!
- Epoq keittiöön kuuluu Kokodiilin suorittama mittatarkastus. Kuin soitin heille tätä tarkastusaikaa sopiakseni niin muistaakseni noin 2kk olisi ollut odotusaika. Jepjep, se siitä sitten. Onneksi osaan mitata itsekin. Tiskikoneellekin jäi huimat 5mm pelivaraa aueta patterin vierestä.
- Shaker offwhite- sävy on todella keltainen, olisin itse jälkeenpäin ajateltuna halunnut ihan puhtaan valkoisen sävyn
- EPOQ alakaappien korkeus on 70cm, esim IKEAssa kaapit on 80cm. Siinä missä luulin säästäneeni tuon 30cm versus 20cm laatikoston suhteen, hävisinkin joka ikisessä alakaapissa 10 cm korkeutta. Ja sen oikeasti huomaa säilytystilan määrässä! Mikä järki on 16cm korkeassa sokkelissa, kun se voisi olla hyvää säilytystilaa?
- vakiomittainen ja mittatilaustaso voi olla eri näköinen ja sävyinen keskenään...?
- Lue ohjekirja ennen aloittamista huolella läpi alusta loppuun. Älä ihmettele vääriä ja puutteellisia ohjeita vaan käytä maalaisjärkeä. Yksi ruuvinkuva toistui ohjeesta toiseen vääränä ja lukuisia muita virheitä. Jos sinulla ei ole monipuolista kokemusta erilaisista kasauksista niin en suosittele aloittamaan tästä.
- Gigantiin saa palauttaa ylimääräisiä osia ja hyvittävät summat tilille
- Kun ohjekirjassa sanotaan että ruuvaa jalat 16cm korkeuteen niin ruuvaa ne ihan vähintään 16,5cm korkeiksi koska kun pääset viimeiseen vaiheeseen sokkelin ja peitelevyn asennukseen niin on ikävää huomata että osat ovat tasan 16 ja 86cm korkeita. Joten, jos olet ruuvannut jalkoja esim lattian mukaan 15,8-16,2 korkeuteen niin pieleen menee - tästä syystä keittiöni jämähti puolivalmiiksi 4 kuukaudeksi. Lopulta sisuunnuin ja hain sirkkelin että sain sokkeleista ja peitelevyistä pois 5mm ja viimeistelyt tehtyä :D

Keittiö melkein valmiina:

Kommentit

  1. Ymmärrän kyllä kuviesi perusteella, miksi halusit keittiön remontoida omiin tarpeisiin sopivaksi. Lopputulos on aivan mahtava! Tästä saa mukavasti inspiraatiota omaan keittiöremonttiin. Täytyisi alkuun miettiä mitä keittiöön haluaa ja tehdä jonkinlainen hinta-arvio keittiöremontille. Yhden sivun jo löysin keittiöremontteihin erikoistuneesta yrityksestä joten täytyy varmaan sieltä kysyä lisää. Itse en osaa remontoida yhtään joten jätän suosiolla tekemisen ammattilaisille :D https://www.laatta-asennus.fi/palvelut/remontit

    VastaaPoista

Lähetä kommentti