Siirry pääsisältöön

Luonnonkosmetiikkaa itsetehtynä

Postailen tänne lähiaikoina eksperimenttejä itsetehdystä kosmetiikasta, mutta aiheen avaus kaipaa vähän taustan selittämistä. Vuonna 2013 kesällä mun suupieliin ilmestyi kutisevaa rupimaista ihottumaa. Laitoin hydrokortisonia niinkun tapoihin kuuluu ja ihottuma katosi hetkeksi tullakseen parin päivän päästä takaisin pahempana. Muutaman kuukauden koitin pitää kurissa hydrokortisonilla, puuterilla, peitevärillä ja vaikka millä, mutta ihottuma vain levisi nenän sivuille ja poskille. Menin lopulta lääkäriin ja sain diagnoosin ihottumalle; perioraali dermatiitti eli kotoisammin POD ja kotiin parin kuukauden antibiottikuurin. Koska vatsa ei oikeen tykkää hyvää antibioteista niin ajattelin vielä katsoa netistä muiden kokemuksia ja olisiko tälle jotain vaihtoehtohoitoa. Monet siitä kärsikin! Ja helpotus oli löytynyt luomulaatuisesta kosmetiikasta, kookosöljystä yms. Kookosöljyt naamaan ja ihmettelemään. No se ei vielä tehnyt siloposkeksi mutta tilaus iHerbiin äidin suosituksesta olikin lottovoitto. DermaE:n antiseptinen teepuuöljyä ja e-vitamiinia sisältävä voide hoiti 4kk kestäneen sinnikkään ja ruman naamaihottuman yön yli historiaan. Jes - voitteko kuvitella sitä riemua! Kaikki vanha kosmetiikka lähti roskiin ja vaihdoin ihan kaiken luomuun: shampoot, saippuat, hammastahnat, voiteet, dödöt, meikit. Ihan kaiken (no paitsi Sensai 38- ripsari, joka sekin nykyään jo kutittaa silmiä...)! Sen koommin en ole ihottumasta kärsinyt ja iho voi todella hyvin, puuterit yms peittoaineet jätin pois pari vuotta sitten.

Noniin, iHerb siis nosti tässä taannoin postikuluja vähintään tuplaksi edelliseen halpaan verrattuna. Koska en halua maksaa jenkkituonnin alveja niin tilauksen koko pitää olla noin +-20e ja jos postarit on 6-8e niin vähiin jää tuotteet tilauksella.
-> Aloin miettimään vaihtoehtoja ja kirjastossa DIY hyllyllä tajusin, että hei, nämähän voi tehdä itse! Saippuakirja, hiusvärikirja ja kosmetiikkakirja tarttui mukaan. Internetissä on aivan tolkuton määrä blogeja ja ohjeita tähän aihepiiriin. Limepop, kysy mammalta, soapqueen ja kotikemistin pieni paja nyt mainitakseni.

Ja sillä tiellä siis ollaan. Ja vähän käsistä tämä nyt on lähtenyt tietysti. 2 saippuaa tehty. Huulirasva, käsivoide myös. Tänään viimeisimpänä kasvovoide. Tässä ekat ostokset alkuhuumassa:
















Kommentit